Tour di Dolomiti

 
 

Nog nooit is de belangstelling voor De SVR-fietsweek zo groot geweest als in 2011. Of het aan de bestemming ligt of aan het feit dat het om een jubileumeditie gaat blijft onduidelijk maar we rijden uiteindelijk met 16 mannen en één vrouw met een negenpersoons huurbus, de truck van Cees met aanhanger en de familiecitroën van Sander richting Dolomieten. Jeroen komt voor de afwisseling weer eens invliegen en arriveert een dag later. Hij moest ergens nog een paar larven aan de man brengen.

De reis verloopt goed, met dien verstande dat we meer dan twee uur verliezen omdat we zo nodig – tegen het advies van Ivo in- de kortste weg wilden nemen. Twee uur in de file dus. Voordat we het hotel bereiken moeten we nog de Sella-pas over. De weersomstandigheden zijn veelbelovend. Boven waai je uit je hemd het is vier graden en het gaat steeds harder regenen.


Het hotel in Alba di Canazei blijkt een schot in de roos. Prima kamers, prima eten en een gastheer die de omgeving zo goed kent dat we elke dag bedolven worden onder nieuwe routesuggesties. Het laatste leidt overigens elke dag tot oeverloze discussies die dan weer bij sommigen leiden tot irritaties. Dergelijke discussies en de bijbehorende irritaties behoeven uiteraard besprenkeld te worden met het nodige bier; dat dan ook de eerste avond al op is. De volgende dag arriveert een speciale vrachtwagen met weisses bier en wordt de bierpomp geopend. Onze aanwezigheid zal in de statistieken van Albergio Aurora nog jaren zichtbaar zijn.


De foto’s zijn door alle deelnemers genomen: Joeri, Herman, Jan Willem, Jurgen, Ben, Arjan, Ronald, Cees, Peter, Martijn, Jan, Ivo, Wim, Sander, Kirsten, Jeroen & Jaap. De tekst is geheel op conto van Dander de Iongh.